circles of reflection

van binnenuit ontwikkelen, met elkaar bouwen aan eigen professionaliteit

Circles of reflectionHet nieuwe werken en dito managen vraagt steeds meer zelfstandigheid en autonoom functioneren. Daarnaast is het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om elkaar te ontmoeten op kennis én inhoud. Verbinden en samenwerken is meer dan ooit aan de orde.

Ontwikkelen van jezelf op de punten die voor jou er toe doen. Samen met gelijkgestemde managers en directeuren kritisch kijken naar jezelf en naar de ander. Vanuit respect genieten van de inzichten die je zelf hebt en kunt krijgen door met een vaste groep dit traject in te gaan.

Intervisie zonder je te verliezen op casusniveau. Bezig zijn met jouw managements- en directievaardigheden om te veranderen van binnenuit.

Interne motivatie en ontwikkeling zodat er ook echt iets gebeurt!
Met elkaar groeien, sparren en bewegen. Ieder vanuit zijn eigen weg en wens. Allemaal om verder te komen in het sterker en krachtiger worden als leidinggevenden.

Om de kringen hoogst efficiënt te laten werken voor iedereen wordt een begeleider ingezet die niet alleen vragen stelt, maar juist die vragen stelt zodat iedereen aan het reflecteren blijft op zijn eigen spoor. Iemand die zonder oordeel je telkens weer terugbrengt naar de vraag wat voor jou als professional nodig is en je spiegelt wat jij nodig hebt om in beweging te komen.

Download nieuwsbrief